~ Opinion. Celebrities met een ego

Celebrities met een egoJe hoort het vaker. Celebrities die van alles eisen, zichzelf van alles vinden en voor niets of niemand aan de kant gaan. De reden dat ik deze blog schrijf is naar aanleiding van een artikel die ik las over Katy Perry. Het artikel ging over het feit dat ze diva gedrag vertoonde tijdens haar tour.Ik persoonlijk vind het echt belachelijk wanneer bekende mensen uit Nederland of de wereld zich gedragen alsof ze alles mogen, kunnen & vooral zijn. Omdat je beroemt ben, moet je dan ineens onmenselijk worden? Ik snap dat je geld zat hebt en dat je een personal assistent hebt die bijna alles voor je regelt, iemand die bijvoorbeeld eten voor je klaar maakt of zoals veel celebrities ook wel hebben een stylist en een make-up artist. Want als je beroemd bent heb je gewoon een drukke agenda en heb je niet altijd tijd om alles zelf te doen. Maar naar mijn idee gaat het ook om de manier zoals beroemde mensen omgaan met hun roem en hun personeel. Sommige celebrities menen dat ze alles kunnen maken en snauwen hun personeel af, eisen veel, vinden zichzelf helemaal geweldig en hebben op alles en iedereen behalve zichzelf kritiek.

Wat er aan de hand was bij Katy Perry:
Volgens Daily Star stelde Katy Perry hoge eisen aan haar kleedkamer.
Zo zou er een medewerker moeten zijn die haar fruit en groenten schoonmaakt en bereidt. Hij of zij moet zorgen dat er altijd partjes appels, ananas, gedroogde vijgen, druiven, broccoli, bleekselderij en erwtjes klaarliggen. Ook wil ze per optreden drie flessen Pinot Grigio en een schaal tortillachips.


Verder zou Katy verzocht hebben om speciaal gemaakte Franse lampen, een moderne koffietafel, een regisseursstoel met haar naam erop en een crèmekleurig of roze tapijt. Daarnaast wil ze volgens de krant graag een extra kleedkamer gevuld met roze en witte bloemen, waar alleen zij toegang tot heeft, en twee kleedkamers voor haar kleding en schoonheidsproducten.

"Katy lijkt altijd zo nuchter als je haar op tv ziet dus we verwachtten niet dat ze zoveel diva-eisen zou hebben", vertelt een insider van de tour aan Daily Star. "Ons werd ook verteld dat tourmedewerkers niet tegen haar mogen praten en al helemaal niet om een foto of handtekening mogen vragen omdat het haar boos maakt voordat ze het podium op moet."

Naar mijn idee gaat Katy Perry te ver. Waarom zou je niet gewoon tevreden kunnen zijn met de kamer die er is? Waarom moet ze persé een stoel met haar naam erop? Het lijkt wel alsof ze bang is dat mensen haar naam niet weten en op deze manier haar niet verkeerd aanspreken..

Katy Perry is natuurlijk niet de enige celebrity die hoge eisen stelt. Andere voorbeelden die op internet genoemd worden zijn bijvoorbeeld:

Kanye West: Kanye West heeft bijvoorbeeld ooit gezegd dat hij de nummer 1 is als het gaat om de muziek. Daarnaast heeft hij ook gezegd dat hij te druk is om geschiedenis te schrijven en om het vervolgens te lezen. De laatste tijd zie je ook veel van Kanye West op bijvoorbeeld sites als NU.nl staan, omdat hij zelfs wantrouwen heeft geuit over de ideeën van zijn vrouw Kim Kardashian over een kledinglijn die zij heeft voor baby's en zich veel bemoeit met de collectie. Terwijl Kanye West zijn vrouw zelf zou hebben aangemoedigd.  Kanye West vond het bijvoorbeeld ook belachelijk dat zowel hij als Kim Kardashian niet op de cover van de Amerikaanse Vogue  mocht staan, dat hij er alles aan gedaan heeft om het toch zover te krijgen. Anna Wintour (de redactrice van de Vogue Magazine wilde Kim Kardashian niet op de cover, omdat de modewereld haar te ordinair zou vinden. En als klap op de vuurpijl was Kanye West in 2013 niet blij met twee Grammy-nominaties die hij gekregen had voor het beste rapalbum en de beste rapsingle. Hij  begon over discriminatie bij de organisatie achter de Grammy Awards, omdat hij nog nooit Grammy's heeft gewonnen als er ook een blanke man werd genomineerd. Natuurlijk moest hij even benadrukken dat hij  al 21 Grammy's had en dat geen andere artiest van 36 jaar zoveel Grammy 's heeft gewonnen.
Kim Kardashian: Kim Kardashian heeft ooit tegen een vriendin gezegd dat ze beroemder is dan jennifer Aniston, Angelina Jolie en Gwyneth Paltrow samen. Ook denkt ze dat het mogelijk is om haar eigen ster te krijgen op Hollywood's Walk of Fame. Helaas voor Kim heeft ze te horen gekregen dat ze nooit een eigen ster zal krijgen op Hollywood's Walk of Fame.

\


Jennifer Lopez: Ook Jennifer Lopez heeft het divagedrag van Katy Perry getoond. Tijdens de World Music Awards in 2010 wilde Jennifer dat er een helikopter standby zou staan voor haar, wilde ze een koptelefoon gedecoreerd met diamanten en wilde ze haar eigen ferry die haar van Cannes naar Monaco bracht voor de show. Naast deze eisen had ze nog een hele lijst aan eisen voor haar kleedkamers.


Andere voorbeelden die je kunt noemen zijn Axl Rose, Chris Brown, Charlie Sheen, Lindsey Lohan, Madonna en Justin Bieber.


Toch vind ik dat je het niet iedere beroemdheid volledig kwalijk kunt nemen wat ze doen of hoe zij zich gedragen tegenover de wereld. Sommige celebrities worden al op jonge leeftijd beroemd en weten niet goed hoe ze met de roem en het geld om moeten gaan. Het gevolg is dat ze compleet van de rails raken. Hierdoor beseffen ze waarschijnlijk niet goed wat ze anderen of zelfs de wereld aan doen. Ik vind het daarom ook verkeerd om ze allemaal over één kam te scheren. Elke celebrity heeft ook zo zijn of haar goede kanten. En ook die mogen we niet vergeten, want soms doen mensen - en ook celebrities - wel eens iets waar ze achteraf spijt van hebben. Die daad wordt dan heel groot uitgelicht in de media, omdat de pers dan een 'sappig' verhaal naar buiten wilt brengen.

Hierdoor is natuurlijk niet elk gedrag goed te praten, ik vind het namelijk nog steeds belachelijk dat beroemdheden zoveel eisen stellen aan bijvoorbeeld hun personeel, vrienden, familie, kleedkamers etc.
Of dat ze onbekenden afsnauwen of zelfs mishandelen, omdat ze bijvoorbeeld vinden dat zij overal vooraan mogen staan of als eerste aan de beurt zijn.

Gelukkig zijn er ook celebrities die anders omgaan met zichzelf en de wereld om hun heen. Celebrities die een goed doel oprichten, geld verzamelen en natuurlijk zelf geld schenken. Er zijn ook zat celebrities die juist op lokale plekken evenementen organiseren voor bijvoorbeeld de hele buurt of juist om de jongeren een kans te bieden.

Om natuurlijk ook een paar voorbeelden te noemen:


Ian Somerhalder: Ian heeft bijvoorbeeld heel veel geld ingezameld voor het klimaat en de rechten voor de dieren. En dan spreken we van een bedrag van honderden duizenden dollars.


Paul Walker: Paul besteedde veel tijd aan het oprichten van het ROWW (Reach Out WorldWide). Het ROWW is een netwerk van professionals die ervoor zorgt dat de lokale expertise wordt vergroot wanneer natuurrampen zich voordoen en daarnaast zorgen de professionals ervoor dat de hulp sneller in gang wordt gezet.
Taylor Swift: Taylor heeft voor haar 24e verjaardag 100.000 dollar gedoneerd aan het Nashville Symphony. Het Nashville Symphony zat in 2013 in zware financiële problemen. Daarnaast heeft Taylor zich ook ingezet voor daklozen. Ze heeft namelijk een evenement geleid dat werd georganiseerd door Centrepoint.Centrepoint zet zich in voor jonge mensen die dakloos zijn. Andere celebrities die iets goeds hebben gedaan voor de mensheid zijn bijvoorbeeld Beyoncé, One Direction, Macklemore & Ryan Lewis, Sandra Bullock en Carrie Underwood.

Ik vind dat het als celebrity zo hoort dat je het goede voorbeeld moet geven. Je bent als celebrity tenslotte een soort spiegelbeeld naar de samenleving. Ook al willen ze dat niet altijd zijn, je wordt het automatisch. De wereld krijgt een beeld van een celebrity voorgeschoteld uit wat de pers de wereld verteld. Doe je een goede of een slechte daad, in beide gevallen komt dit in het nieuws. 

Reacties

Populaire posts