~ Leestip. Hou je mond!

Ik heb een leuke leestip voor jullie!
Misschien leuk voor als je op vakantie gaat of wanneer je gewoon even lekker wilt ontspannen met een boek. Nog niet zo lang geleden heb ik het boek 'Hou je mond!' gelezen van Sophie Kinsella.


Sophie Kinsella is een engelse schrijfster, dus 'Hou je mond! is vertaald naar het Nederlands. Het oorspronkelijke boek heet 'Can You Keep A Secret?'.
Hou je van engelse boeken? Dan zou 'Can You Keep A Secret?' dus ook een heel leuk alternatief zijn!

Het boek is een roman en bestaat uit 336 pagina's wat voor sommigen misschien heel veel lijkt, maar je bent er zo doorheen!

Even een korte samenvatting
Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. En sommige geheimen wil ze met niemand op de hele wereld delen.

¨Ze werd ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken
¨Ze heeft maat 40, niet maat 36 zoals haar vriend Connor denkt
¨Ze vind Connor een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken
¨Ze geeft de plant van een irritante collega sinaasappelsap – bijna dagelijks
¨Ze heeft geen idee wat NAVO betekent
¨Haar string doet pijn
¨Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een aardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma denk dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt…

Het boek verteld het verhaal van Emma. Emma werkt als vertegenwoordiger van Panther nv. Althans, Emma heeft nog maar één echte deal gehad, dus vertegenwoordiger is groot uitgedrukt. Emma heeft geen hele goede band met haar ouders. Haar nicht Kerry, die als kind bij hun in huis kwam wonen, is namelijk meer de perfecte dochter dan zij ooit zal zijn. Emma is een jonge vrouw die vol zit met geheimen en frustraties. Ze vormt het perfecte koppel met Connor, haar vriend. Maar als ze haar geheimen aan een vreemde man in het vliegtuig heeft verteld, staat haar leven op zijn kop. Door het vertellen van al die geheimen gaat er een wereld voor haar open. Een wereld die er veel beter uitziet dan hoe haar leven eigenlijk was. Maar is dat ook zo?

Het boek gaat dus over Emma, een vrouw die net als iedereen geheimen heeft en een vrouw die zeker geen perfect leven heeft! Bij alles wat ze doet gaat er wel wat fout, net zoals wij in het dagelijks leven onze tegenslagen hebben. Misschien zijn sommige tegenslagen van Emma een beetje overdreven, maar die maken het verhaal wel heel leuk om te lezen! Ik vind het mooi aan het boek dat Emma zeker geen perfect leven heeft, want dat is niet realistisch in het dagelijks leven.

In sommige boeken is de hoofdpersoon zo perfect en volmaakt, dat je jaloers kunt worden, ook wilt presteren of denkt dat je niks waard bent omdat je fouten maakt. In dit boek vind ik Emma dus een goed voorbeeld van een vrouw met haar eigen problemen en fouten en die daar zeker niet minder om gewaardeerd wordt door de mensen die van haar houden! Dat is immers toch ook belangrijk? Mensen die van je houden om hoe je bent, want je kunt nou eenmaal niet voldoen aan het 'perfecte' plaatje. Iedereen heeft een mening en voor de ene ben je goed en de andere niet. Wees jezelf en de mensen die jou accepteren zoals je bent zijn pas échte vrienden.

Het is een heel veelzijdig boek vol humor, liefde, vriendschap, frustratie, schaamte en veel meer. Het boek lijkt heel voorspellend, maar toch verrast het boek je keer op keer. Het boek is dus verre van saai en moet je echt gelezen hebben!

¨Je kunt het boek voor €6,99 downloaden op je Ebook/Ereader bij bol.com. ~Klik hier.
¨Ook kun je hem tweede hands kopen bij Bol.com. Misschien kun je het boek ook vinden bij een boekenwinkel bij je in de buurt. ~Klik hier. 
¨Bij Bol.com kun je het boek wel als dwarsligger nieuw kopen als je dat liever wilt, dan kost hij €12,50. ~ Klik hier.

Zelf heb ik geen Ebook, ik lees liever een gewoon boek.
Wat vinden jullie van het boek/Lijkt jullie het een leuk boek?

Reacties

Populaire posts