~ Theater. Moving Futures Festival 2014


Afgelopen donderdag 9 oktober is de allereerste editie van het Moving Futures Festival van start gegaan in Amsterdam. Het Moving Futures Festival is een samenwerking tussen vijf talentontwikkelaars in dans, waaronder Dansmakers Amsterdam, Dansateliers Rotterdam, DansBrabant Tilburg, Random Collison Groningen en Generale Oost Arnhem. Met het Moving Futures Festival reizen ze door zes Nederlandse steden (Amsterdam, Tilburg, Rotterdam, Arnhem, Nijmegen en Drachten) om Nederland kennis te laten maken met een nieuwe generatie choreografen.


Afgelopen vrijdag zijn Milou, een vriendin van mij, en ik samen naar de voorstelling L.O.V.E. van Cecilia Moisio, choreografe bij de Dansmakers Amsterdam, geweest. Dit is één van de voorstellingen van het Moving Futures Festival. Het was een heel ander soort theater dan ik zelf gewend ben, dus het was wel wennen. Maar juist doordat het Moving Futures Festival een heel andere vorm van theater laat zien, is het interessant om naar toe te gaan. 
In de voorstelling L.O.V.E. waren de performers zelf met hun stem en hun lichaam bijna de enige bruikbare voorwerpen die ze gebruikten om de boodschap van Cecilia Moisio over te brengen en dat vind ik erg knap. De overige attributen die ze gebruikten waren echt van toegevoegde waarde.

Voor mijn recensie van de voorstelling ~ Klik hier.Feiten over het Moving Futures Festival
¨Moving Futures ondersteunt per jaar gezamenlijk 49 dansmakers, biedt werkgelegenheid aan 19 (part-time) medewerkers en 308 direct betrokkenen.

¨Moving Futures is goed voor 60613 mensen in het publiek bij 87 producties, die 385 keer spelen en trekt jaarlijks 6419 deelnemers in 273 lessen en workshops, de gezamenlijke structurele gemeentelijke/provinciale subsidie die de afzonderlijke organisaties vanMoving Futures ontvangen bedraagt 1.457.693 bij een omzet van 1.999.808.

¨Moving Futures beschikt over 9 studio’s, waarvan er 5 geschikt zijn om te presenteren volledig voorzien van technische faciliteiten.


¨Moving Futures heeft een netwerk met 95 partners, zowel nationaal als internationaal

Ben je zelf geïnteresseerd in het Moving Futures Festival en wil je naar een voorstelling? Kijk dan op www.movingfutures.nl en bekijk de speeldata en informatie over de voorstellingen die er spelen.
De kaarten kun je kopen op de sites van de theaters waar de voorstelling gehouden worden.

Reacties

Populaire posts