~ Insecurity. 50 mensen, 1 vraag.

Ik wilde vandaag een blog maken over een canvasdoek die ik gemaakt heb, maar toen ik vanochtend een filmpje tegenkwam op Bloglovin, wilde ik graag mijn blog weidden aan dat filmpje.
In dit filmpje worden 50 mensen - waaronder ook kinderen - één vraag gesteld. Namelijk wat zij zouden veranderen aan zichzelf. Ik kan je aanraden om het filmpje écht te bekijken! Het contrast tussen de volwassen personen en de kinderen is zo enorm groot en het doel achter het filmpje vind ik persoonlijk ook heel mooi!


Onzekerheid en de mogelijke oorzaken en gevolgen:
Waarschijnlijk herkent iedereen zich hier wel in. De onzekerheid over jezelf - vaak ingepraat door mensen om je heen - door pesterijen, door de invloed van de media en alle ideaalbeelden van tegenwoordig of op een andere manier. 
Maar ook het kind willen zijn, omdat jij je toen nergens zorgen over hoefde te maken, nergens druk mee was en gewoon kind kon zijn (voor degenen die écht kind hebben kunnen zijn).

Tegenwoordig is het heel moeilijk om tevreden te zijn met wie je bent en hoe je eruit ziet. Dagelijks wordt je op heel veel manieren geconfronteerd met de ideaalbeelden van de wereld door modellen in films, series, advertenties etc. Op straat ben je met bijna niks anders bezig dan jezelf vergelijken met de mensen om je heen, niet alleen hoe ze er uitzien in hun gezicht, maar ook qua kleding, accessoires en schoenen. 
Het gevolg hiervan is dat je alleen maar negatiever over jezelf denkt, minder goed in je vel zit en dat je constant drang voelt om iets te veranderen aan jezelf, nieuwe kleding te kopen of zelf cosmetische chirurgie te ondergaan.
Maar nooit is het goed genoeg, want de eisen veranderen telkens óf je ziet weer anderen die er nóg beter of mooier uitzien.

Maar wát is mooi? Is alles wat de wereld ons voorspiegelt daadwerkelijk mooi? Persoonlijk vind ik niet alle kleding, schoenen, accessoires of modellen daadwerkelijk mooi.

In de ergste gevallen ontwikkelen mensen zelfs stoornissen door de druk van de samenleving en de druk die zij zichzelf opleggen. Het kan namelijk ook zijn dat je niet door de media onzeker wordt, maar juist door pesterijen. Als mensen je jarenlang vertellen dat je lelijk, dik, mollig, etc. bent, dan ga je dat geloven. Je gaat je onbelangrijk voelen, je denkt dat je niets kunt en dat je niets waard bent. 
Terwijl ieder persoon van waarde is! iedereen heeft zijn eigen krachten en talenten, je moet het alleen zelf ontdekken en ontwikkelen.

Wat ik mooi en belangrijk vind:
Een glimlach op een gezicht vind ik mooi. Dit betekent namelijk dat je blij bent, dat jij je gelukkig voelt op het moment dat je lacht. Natuurlijk kun je niet altijd lachen en ben je niet altijd vrolijk. Dat hoeft ook niet en dat kan ook niet. 

Hóe kun jij je dan gelukkig voelen? Het is simpel, maar toch heel lastig voor mensen die het niet gewend zijn. Probeer te genieten van alle kleine dingetjes in het leven; alles wat je hebt, alle mensen om je heen die van je houden (want die vinden je perfect zoals je bent), wees blij met het feit dat je bestaat, dat je leeft en dat je (zo goed als) gezond bent en probeer positief te denken. Dit zijn maar een aantal voorbeelden, want er zijn er nog veel meer.

Je bent écht perfect zoals je bent, jij bent jij, zo ben je geboren en daarom houden de mensen om je heen van je. Probeer ook van jezelf te houden, want je hoeft niet te veranderen. En ooit op een dag zul je de ware tegenkomen en dat is iemand die van je houdt zoals je bent, zonder dat jij je hoeft te veranderen. Imperfecties heeft iedereen, maar onthoudt echt dat de mensen om je heen waarschijnlijk van je houden vanwege die imperfecties. Ze maken je uniek!

Draag kleding, schoenen, accessoires etc. die je fijn en mooi vindt. Hierdoor wordt je ook gelukkiger en positiever. Altijd maar de trends volgen maken je niet uniek, want je bent één van de zoveel die zich kleedt naar die trend. Probeer een trend daarom niet over te nemen, maar eigen te maken. En besteed er ook niet al je geld aan, het moet wel normaal blijven.

Het filmpje:

Als ik zie op welke creatieve manier deze kinderen nadenken over wat zij willen, totaal zorgeloos en denkend aan een dier, Disney figuur of iets anders waar ze iets van zouden willen hebben, dat doet me zo denken aan vroeger.
Voor een link naar het filmpje ~Klik hier.

Colbie Caillat heeft ook een mooi nummer hierover geschreven, namelijk 'Try':

Voor een link naar het nummer van Colbie Caillat ~Klik hier.

Reacties

  1. Super mooi en duidelijk geschreven Lucinda, en het geld ook voor jou <3

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts