~ Knuffelen is gezond.


Misschien hou je van knuffelen en ben je misschien wel een knuffelbeer of juist niet?
Als je niet van knuffelen houdt is het misschien toch handig om je zinnen te verzetten en wel te knuffelen met mensen die je kent en met wie je het prettig vindt, want onderzoek heeft uitgewezen dat knuffelen gezond is!

Amerikaanse wetenschappers hebben een onderzoek gedaan naar knuffelen en daaruit is gebleken dat knuffelen mensen weerbaarder kan maken tegen de griep. 

Nou is het niet zo dat je ineens iedereen op straat moet gaan knuffelen, omdat je dan niet ziek wordt. Tenzij je dat graag doet, haha. Het is niet zo dat je geen griep meer kunt krijgen, maar de symptomen zijn vaak heftiger bij mensen die weinig knuffelen.

Het onderzoek
In het onderzoek hebben de Amerikaanse wetenschappers vierhonderd personen telefonisch ondervraagd over sociale steun die ze krijgen van anderen, de sociale conflicten die ze eventueel hebben en het aantal knuffels die ze dagelijks ongeveer krijgen. 

Daarna zijn alle proefpersonen moedwillig besmet met een griepvirus (hmm, fijn..).
Ze werden ook in quarantaine geplaatst om te kijken hoe erg de symptomen zich ontwikkelden.


Ja ja en daar komt het: de mensen die aangaven veel sociale steun te krijgen en weinig conflicten te hebben bleken mildere symptomen te hebben.
Dit komt dus doordat deze mensen intiemer zijn met hun omgeving en dus ook vaker knuffelen.
De wetenschappers verklaren de verbeterde weerbaarheid door knuffels door het fysieke contact die je hebt met anderen en of aan de indicatie van steun en intimiteit die mensen erdoor ervaren.

Toch willen de wetenschappers wel benadrukken dat er nog meer onderzoek gedaan moet worden en dat er dus geen definitieve conclusies uit kunnen worden getrokken. Ze willen vervolgonderzoeken doen om het precieze verband tussen knuffelen en weerbaarheid tegen griep in kaart te brengen.

Knuffelen kan fijn zijn
Ik zou zeggen knuffel met iedereen die je wilt knuffelen, want het is af en toe fijn om een knuffel te krijgen! En het is zeker niet kinderachtig voor degenen die zijn of haar ouders niet meer wilt knuffelen, omdat ze daar 'te oud' voor zijn. Want er komt een helaas tijd dat jij je ouders niet meer kunt knuffelen en dan heb je achteraf spijt.Wat vind jij van knuffelen/knuffels geven? Doe je het graag of vind je het lastig als mensen dichtbij komen?

Reacties

 1. Zeg ik nou ook altijd! One love, hihi! Leuk geschreven!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, des te meer reden om nog meer te knuffelen ;)
   Leuk dat je even een reactie achter laat!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts