Nageltrends voorjaar 2015


De lente is bijna begonnen! Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends op alle gebieden van styling. De trends voor het volgende jaar zijn meestal al in het najaar te bezichtigen op de catwalk. Denk aan de modeshows van New York, Milaan, Amsterdam en ga zo maar door. 
Als je denkt aan een catwalk denk je al snel aan de trends op het gebied van mode (en accessoires), beauty en kapsels, maar ook de nageltrend wordt steeds belangrijker op de catwalk. Ik wil jullie graag de trends delen op het gebied van nagelstyling voor dit voorjaar. 

Om héél eerlijk te zijn dacht ik dat de astronomische lente morgen pas in zou gaan. Ik hoopte dan ook dat ik jullie dan ook nog een dag vóór de lente begon op de hoogte kon brengen van de voorjaarstrend, maar helaas. De lente gaat vanavond om 23:45 in, dus eigenlijk is dat wel bijna 21 maart.
Ik raak altijd in de war met de astronomische en meteorologische lente, haha. Ik vind het altijd leuk om uit te zoeken wat het allemaal precies inhoudt. Even een korte uitleg voor degenen die het ook interessant vinden en het nog niet weten:

Astronomische en Meteorologische lente

De astronomische lente gaat in als de dag even lang is als de nacht, dit is een afspraak die ze binnen de astronomie gemaakt hebben. Elk jaar is dit 20 of 21 maart. Dit geldt trouwens alleen voor het noordelijk halfrond. Op het zuidelijk halfrond gaat de lente in september in. Het noordelijk halfrond is het gedeelte van de aarde ten noorden van de evenaar. De astronomische seizoensindeling is gebaseerd op de positie van de aarde ten opzichte van de zon 
De Meteorologische lente gaat in op 1 maart en duurt t/m 31 mei. De meteorologie heeft als uitgangspunt dat ieder seizoen drie complete kalendermaanden telt. Voor de lente is dit dus heel maart, april en mei. Door het warmere weer van de laatste jaren begint het groeiseizoen, de lente in de natuur, tegenwoordig eerder. Aangezien dit fenomeen zich doorzet denk ik dat de meteorologische en astronomische seizoenen nog wel een keer andere data krijgen.

Nageltrends
De nageltrends voor het voorjaar van 2015 kun je op veel verschillende sites vinden, zoals Harpers Bazaar, Trendystyle, Beautify, Styletoday en nog oneindig veel meer sites. maar elke site geeft weer andere trends aan. Zo geeft Trendystyle bijvoorbeeld aan dat je alleen maar zwart, wit en rood mag dragen, maar op andere sites kom ik toch ook andere kleuren tegen. 
Ik zal de trends hier allemaal benoemen. De trends zijn niet alleen voor de lente, maar ook voor de zomer. Op de catwalk showen ze namelijk twee collecties: in het najaar de trends voor de lente en de zomer en in het voorjaar de trends voor de herfst en de winter. 

Blauwtinten
Denk hierbij aan lichtblauw, pastelblauw of bijvoorbeeld donker kobaltblauw. In feitte is elke kleur blauw een blauwtint, dus niks is fout. Ze kunnen op een catwalk natuurlijk niet alle kleuren blauw op de nagels van de modellen kwijt. 


Wit
Witte nagels zijn al een tijdje trendy. Je ziet modellen die hun nagels volledig wit hebben, zowel glans als mat. Maar je ziet ook nail arts waarin wit een onderdeel van is, zoals witte nagels met striping tape of wit gecombineerd met een andere kleur (vooral zwart).

(Romantisch)rood
Rode nagels mogen nog steeds, ze zijn ook dit voorjaar geliefd. Ze zijn veel gezien op de catwalk en met rode nagels zit je eigenlijk altijd wel goed. Wel vind ik het jammer aangezien rood al vaak trendy is op het gebied van nail art en dus bijna altijd terug ziet komen.
Metallic en goud
Metallic en goud waren trends die je afgelopen winter voorbij zag komen, maar ook dit voorjaar zijn ze trendy. Denk hierbij aan volledig metallic en goud of slechts tinten op je nagels en eventueel gecombineerd met een andere kleur. 
Je kunt hierbij ook denken aan een nail art met (gedeeltelijk) aluminiumfolie

Nude
Nude is ook een trend die veel te zijn was vorig seizoen en ook nu weer terugkomt. Denk een beetje aan less is more. Voor een goede nude moet je dit voorjaar kijken naar de kleur die het beste overeenkomt met je eigen huidskleur. Wil volledig meedoen met de nude trend, dan kies je voor de matte nudes. Je kunt natuurlijk ook een glanzende nude gebruiken en vervolgens een matte top coat eroverheen doen.
Koraal
Koraal vind ik persoonlijk een mooie, levendige kleur en blijkbaar is die ook gespot op de catwalk. Daar ben ik blij mee!!
Marmer cake
Deze trend vind ik iets lastiger uit te leggen, dus zal ik hier sowieso een foto bij plaatsten. Marmer cake is een cake die van binnen een andere kleur heeft, meestal donker door de chocola en dit effect wordt nagebootst met 2 kleuren nagellak.

Negative Space nail artHet is een manier van lakken waarbij je eigenlijk een delen van je nagel wel lakt en een andere delen niet. Welk deel of welke delen kies je natuurlijk helemaal zelf. 


omgekeerde 'French manicure'
Hierbij creëer je niet bovenaan de nagel een randje maar juist aan de onderkant langs je nagelriemen. Je kunt er voor kiezen om er echt een dun randje van te maken, een half maantje of bijvoorbeeld een balletje.
Parels
Gebruik hiervoor een nude kleur met één parel op je nagel of meerdere parels op één nagel.


Duo trend
De duo trend houdt in dat je mag doen met je nagels wat je maar wilt, als je maar 2 verschillende kleuren gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld 4 nagels dezelfde kleur geven en de andere nagel een andere kleur of je kunt een combinatie maken met de 2 kleuren. Binnen de duo trend kun je eigenlijk wel terecht met alle andere trends voor dit voorjaar. Mix bijvoorbeeld wit met zwart of metallic/aluminiumfolie met een andere kleur etc. wees creatief! Wat hier trouwens ook heel goed in past is de negative space art: je eigen nagel en een andere kleur combineren maakt ook al 2 kleuren.

Melktinten
Hierbij worden vooral de hele lichte tinten bedoeld zoals bleek roze, baby blauw. 


Mud kleuren
Denk hierbij aan mosterd, khaki en bronse kleuren. Ook hierbij kun je het beste een matte effect gebruiken.
Volgens Fashionlab zijn kleuren wel degelijk in samen met verschillende tinten grijs, soft shades (nagellak in pasteltinten, vergelijkbaar met melktinten), maar ook poederkleuren die er uit zien als cashmere.  

Wat vinden jullie van de nagellak trends? Ik ben nieuwsgierig naar de negative space nail art en wil dit binnenkort uitproberen!

Reacties

Populaire posts