#ChooseBeautiful. JIJ bent mooi!

Ik heb al in een eerdere blog geschreven dat het mij pijn doet dat steeds meer mensen twijfelen aan zichzelf. Misschien is het niet eens dat meer mensen aan zichzelf gaan twijfelen, maar dat er nu meer zicht op is door onderzoeken en een groot bereik door social media. Zonde, want ik weet gewoon dat iedereen bijzonder is met zijn of haar talenten! Van een ander kun je altijd makkelijk goede en mooie dingen benoemen, maar voor jezelf is dat voor veel mensen toch heel moeilijk.Dove heeft een nieuwe video gemaakt om vrouwen beter te begrijpen en duidelijk te maken dat zij zelf de regie in handen hebben over de keuzes die ze maken. Ook de keuzes met betrekking tot het zelfbeeld.
Waarschijnlijk hebben velen van jullie het filmpje van Dove al gezien of voorbij zien komen op Social Media, maar ik vind het een erg interessant onderwerp en wil er daarom ook aandacht aan besteden.


Ik vind dat Dove er zelf een heel mooi artikel over geschreven heeft en wil deze daarom ook overnemen. Normaal ben ik gewend om alles in eigen woorden te typen, maar dit artikel heeft zo'n krachtige boodschap dat ik het zonde vind als de boodschap door mijn eigen woorden zijn kracht verliest.


Dove: Choose Beautiful

Wereldwijd realiseren vrouwen zich steeds meer dat zij zelf bepalen of en hoe mooi ze zich voelen
Denk aan alle keuzes die je 's morgens maakt. Je bent vrij om te bepalen wat je kiest. Nog even vijf minuutjes in bed blijven liggen of er meteen uit springen? Een paardenstaart of je haar toch föhnen? Platte schoenen of liever degene met die gave hak? 

En wat nou als het gaat om je mooi voelen? 

Inderdaad: je mooi voelen. Net als alle andere zaken is ook dit een keuze. Iets wat we zelf kunnen bepalen. Zelfs de meest zelfverzekerden onder ons worden al nerveus bij de gedachte dat ze een keuze kunnen maken of ze zich wel of niet mooi voelen. Sommigen denken dat dit alleen geldt voor modellen, of vinden dat ze niet mooi genoeg zijn. Of zijn bang voor wat anderen denken. We zijn daarom (wereldwijd) op onderzoek uitgegaan om erachter te komen wat dat nou is: de relatie ten opzichte van je mooi voelen tot zelfvertrouwen ten aanzien van je lichaam. Dat is best gecompliceerd. 

Wereldwijd vinden vrouwen zich niet mooi genoeg. Hieronder de verbazingwekkende uitkomst van ons onderzoek. 61% van de vrouwen in de Verenigde Staten, 86% van de vrouwen in China, 56% in India maar liefst 96% van de vrouwen in Engeland en 72% van de vrouwen in Brazilië zijn onzeker over hun uiterlijk. Bijna alle vrouwen die wij spraken zijn van mening dat alle vrouwen iets moois hebben maar vaak zien ze dat niet bij zichzelf. Wij vinden dat dit anders moet. 

Daarnaast hebben we ons gerealiseerd dat we niet moeten wachten op iets of iemand die ons vertelt hoe mooi we zijn. Vrouwen hebben de kracht zelf te kunnen beslissen of en hoe mooi ze zich voelen. Die keuze ligt bij haarzelf en bij niemand anders. 

Met dit in gedachten, hebben we een nieuwe Dove video gemaakt. We wilden vrouwen wereldwijd bereiken en beter begrijpen. Daarom hebben we vijf grote steden bezocht, San Francisco, Shanghai, Delhi, Londen en Sao Paulo om erachter te komen hoe verschillende culturen keuzes kunnen beïnvloeden. Op die manier kunnen we vrouwen aansporen positieve beslissingen te nemen. Wat we vooral wilden, was hen laten zien dat ze iedere dag, ongeacht waar ze zijn, ze de keuze hebben zich mooi te voelen 

Makkelijker gezegd dan gedaan en er is nog een lange weg te gaan. Maar dit is alvast de eerste stap. 

Kies voor schoonheid. Start nu.

Hier hoort natuurlijk ook het filmpje bij:Ik vind dat Dove hele mooie campagnes opzet om vrouwen te laten geloven in zichzelf. Want dat is wat mag en ook hoort. Het beperkt je leven zo erg als je constant maar bezig bent met wat anderen van je vinden, of je kleding wel staat, dat je er in vergelijking met iedereen die je tegen komt niet uitziet etc. Het is vermoeiend, demotiverend, je kunt niet vrij zijn in wat je doet etc. Je bent gewoon altijd bezig in je hoofd met allerlei vragen over jezelf en je durft misschien veel dingen niet eens te doen of te zeggen, omdat je bang bent voor het oordeel van anderen.

Nee, nee nee! Doe wat je wilt, wat je leuk vindt, waar je van houdt en hou je vooral niet in! Het zal zo'n bevrijding zijn als jij jezelf durft te accepteren zoals je bent. Je houdt een hoop tijd over, want je hoeft niet telkens over jezelf na te denken of jezelf te vergelijken met anderen. Je zult positiever in het leven staan en laat het leven meer 'gebeuren'. Ik hoop dat dit artikel jullie kan motiveren om van jezelf te houden. 

Het zal niet makkelijk zijn en niet binnen 1 seconde ineens anders zijn, maar je kunt het wel leren. Zeg elke dag als je in de spiegel kijkt dat je mooi bent of benoem onderdelen aan jezelf die je mooi vindt. Zo ga jij jezelf beetje bij beetje meer waarderen.


Wat vinden jullie van de boodschap en video van Dove?

Reacties

Populaire posts