DIY's voor Pasen

Morgen is het 1e paasdag en ik heb voor jullie een paar leuke Do It Yourselfs opgezocht die je misschien wel erg leuk vind om neer te zetten bij jullie paasbrunch of paasdiner. Omdat ik zelf niet echt aan pasen doe ben ik te laat begonnen met het opzoeken van leuke dingen. Het is daardoor te laat om zelf iets te maken en te laten zien. In deze blog gebruik ik de tutorials die anderen hebben gemaakt. Meestal is dat ook mijn inspiratie, maar laat ik jullie uiteindelijk zien wat ik zelf gemaakt heb. Hopelijk hebben jullie er wat aan!
Creatief met servetten


Je kent het wel, meestal doe je altijd maar hetzelfde met servetten, omdat je niet weet hoe je het anders kunt doen. Ik heb een aantal servet ideetjes die heel goed aansluiten bij Pasen. Zo doen wij thuis heel vaak maar een waaier, omdat het er wel leuk uitziet en wij die techniek kennen.
Doei waaier, hallo Easter bunny!

1.


Ik denk dat ze de tutorial niet helemaal goed hebben gedaan, want je ziet als laatste dat het hoofdje nog een redelijk groot vlakje heeft. Het driehoekje wat je bij stap 2 overhoudt moet ook net zo groot zijn.

Wat heb je nodig?

¨ Servetten

2


Deze vind ik heel mooi, maar lijkt ook wel erg moeilijk! Hierboven zie je op de foto alle stappen die je moet volgen om het servetje net zo te vouwen. Een heel leuk en origineel idee voor Pasen!
Ik heb voor degenen die liever een tutorial willen gebruiken ook een filmpje met uitleg hoe je de servetten moet vouwen.

Wat heb je nodig?

¨ Servetten


3


Deze is super cute!

Wat heb je nodig?

¨ Servetten, roze en wit.
¨ Een (plastic) ei
¨ Eventueel snoep om in het plastic ei te stoppen
¨ Lint
¨ Schaar

Volg de stappen zoals op de foto's hieronder. De maker heeft een plastic ei gebruikt en die eerst gevuld met snoep, maar je kunt prima een gewoon ei of een chocolade ei gebruiken. Gebruik je een chocolade ei? Wees heel voorzichtig anders breekt hij.
Leuke Servetringen

1.


Deze is natuurlijk ook heel schattig en het is redelijk eenvoudig!

Wat heb je nodig?

¨ 1 toiletrol per servetring
¨ Liniaal
¨ Potlood of pen
¨ Schaar
¨ Jute (bijvoorbeeld van een jutezak)
¨ Een dunne naald
¨ Draad in de kleur van de jute
¨ Witte lijm (tacky glue)
¨ X-acto mesje
¨ Servetten

Stap 1. Knip een ring van het einde van de toiletrol van ongeveer 2,54 cm  (rond het maar af naar 2,5 als dat makkelijker is) breed. Doe dit met een x-acto mesje, hierdoor beschadig je de rol het minste en hou je een mooi rond ringetje over.


Stap 2.Vouw de overgebleven toiletrol open tot een plat stuk karton zoals op de foto.


Teken dan één konijnen oor, maar zorg dat je op het zelfde stuk karton nog een oor kan tekenen.
Knip of snij het oortje uit met een tab aan de onderkant (het vierkante stukje). Hier kan je het oortje namelijk mee vastplakken aan de ring. Teken dan het oortje over op het overgebleven stuk karton en snij of knip die ook uit. Hierdoor krijg je twee min of meer gelijke oortjes.

Degene die deze servetringetjes gemaakt heeft, maakte de oortjes 2,54 cm breed en 7,62 cm lang (je kunt deze getallen makkelijk afronden als dat handiger werkt).

tip! Als je slim bent knip je eerst van alle toiletrollen een ringetje af en vouw je ze open. Knip of snij dan één oortje uit die je wilt gebruiken en teken die vervolgens over op elk plat stuk karton.  Zo hoef je niet elke keer opnieuw een oortje te tekenen + je bent sneller klaar.


Stap 3. Knip dan voor elke ring een rechthoek uit van jute van ongeveer 6,35 cm breed en 14,61 cm lang. Smeer lijm op de buitenkant de ringetjes en plak de jute om het ringetje heen. Plaats het ringetje ongeveer in het midden zodat je links en rechts evenveel jute overhoudt aan beide zijden. Smeer dan lijm aan de binnenkant van de ringetjes en vouw de jute naar binnen. Knip de losse of overgebleven stukjes weg of lijm ze goed vast. Laat de ringetjes ook eventjes goed drogen.


Stap 4.  Knip zoals onderstaande foto een stuk jute uit die groot genoeg is om beide oren op te plakken. Doe dit ook weer voor elk paar oortjes, dit gaat namelijk sneller. 
Smeer lijm op één kant van beide oortjes. Zorg ervoor  dat je elk hoekje goed insmeert!
Plak de oortjes daarna op het stukje jute en ga bezig met de andere oortjes, zodat deze oortjes goed kunnen drogen.


Wanneer de lijm droog is knip je de oortjes uit en herhaal je deze stap alleen dan met de andere kant van de oortjes. Smeer de oortjes weer goed in met lijm en plak ze op de jute en laat de oortjes drogen. Wanneer ze droog zijn knip je ze uit en zien ze er als het goed is aan beide zeiden ongeveer zo uit:

Stap 5. Steek met naald een draad om de hoeken van de oortjes. Doe dit om te voorkomen dat de jute niet gaat rafelen, daarnaast ziet het er ook erg leuk uit. Je kunt het eventueel ook overslaan, maar ik zou het wel doen als ik deze ringetjes zou maken. 

begin met het steken aan het eind van het tabje: daar waar de oor begint (net zoals op de foto)


Stap 6. Vouw de tabjes een beetje zodat er een vouwtje in zit en de oortjes gaan staan.
Naai daarna de oortjes vast aan het ringetje. Ik zou voor de zekerheid de tabjes van het oortje ook bevestigen met lijm in het ringetje. De oortjes zullen flapperig zijn.


Als je de oortjes steviger wilt hebben, dan kun je de oortjes nog wat steviger vastnaaien. Dit doe je door de tab vast te naaien vanuit het ringetje door het oortje. Naai wel zo dicht mogelijk bij de ring zelf, zoals op de foto. Herhaal dit 3 tot 4 keer voor zekerheid.


Als laatste kun je voor de zekerheid nog een beetje lijm op de tabjes smeren als je de oortjes aan het ringetje genaaid hebt.

 2. 


Dit konijntje is heel schattig en doet me denken aan Nijntje haha. Ideaal voor wanneer je kleine kinderen hebt of kinderen krijgt die bij je komen brunchen of dineren. 

Wat heb je nodig?

¨ Dik print papier
¨ Nietmachine
¨ Dubbelzijdige tape
¨ Jute (bijvoorbeeld van een jutezak)
¨ Een dunne naald
¨ Liniaal
¨ Potlood
¨ Schaar
¨ Servetten

Stap 1. Print de sjabloon uit. De sjabloon is volgens de maker slechts 25% van één a4. Als je het sjabloon wilt uitprinten met een Mac computer, dan kun je de printer zo instellen dat de pagina slechts 25% is of dat je per pagina 4 kopieën wilt. Ik heb zelf een windows computer, maar ik weet niet of dat wilt. Lukt dat niet, dan kun je altijd het sjabloon 4 keer passend op één a4 in word zetten door de opmaak van de afbeelding te veranderen. Ga dan naar opmaak > teksterugloop > contour.Stap 2. Knip de konijntjes uit. Knip ook een strook papier uit van ongeveer 2,5 cm. Niet de stroken papier vast als een ring en plak het hoofdje met dubbelzijdige tape op de ring. Zorg ervoor dat je het hoofdje ongeveer in het midden plakt.


Stap 3. Haal een servet door de ring en plaats de servetten op een bord of een ander gewenste plek.


 3.


Deze servetringen vind ik persoonlijk niet zo leuk, maar misschien één van jullie wel?
Het is naar mijn idee heel eenvoudig. Er zat geen beschrijving bij, maar ik zal het eventjes uitleggen.

Wat heb je nodig?

¨ Ijzerdraad met pluche
¨ oogjes
¨ Een klein bolletje voor de neus
¨ Servetten


Je vouwt een ijzerdraad vanuit het midden rond en laat de uiteindes elkaar kruisen. Buig dan de uiteindes om naar binnen en buig de oortjes zo dat ze net zoals op de foto een beetje rond worden. Plak als laatste de oogjes en een neus op je konijn en vouw er een servet tussen.

4.


Hou je niet zo van alle poes pas en hou je meer van een chique uitstraling dan kun je het bovenstaande servet idee gebruiken.
Wat heb je nodig?

¨ Een leuke konijn sjabloon (bijvoorbeeld zo één als op de foto)
¨ Gekleurd papier
¨ Een leuk touwtje
¨ Servetten

Stap 1. Print een konijn sjabloon uit of trek het over van je computer op een wit papier. Niet het papier vast aan je gekleurde vellen papier en knip het sjabloon uit


Stap 2.  Vouw een servet in de gewenste vorm en knoop er een leuk touwtje omheen.

Stap 3. Plaats het konijntje tussen het servet en het touwtje en het is klaar!


 5.


Heb je helemaal geen zin of tijd om veel te doen dan heb ik een printbaar sjabloon voor jullie. Het is trouwens ook een heel leuk idee om samen met je kinderen, zusje of broertje, buurkinderen etc. te maken.
Het enige wat je hoeft te doen is het sjabloon uit te printen, uit te knippen, de naam op het bandje te zetten en niet het bandje dan aan elkaar als een ringetje.

Wat heb je nodig?

¨ Een nietmachine
¨ Een pen
¨ Servetten
¨ Schaar/scharen

 Creatief met eieren


Ik noem dit the fortune egg. Het is eigenlijk een soort fortune cookie alleen dan met een ei.
Super origineel idee!
Wat heb je nodig?

¨ Eieren (volgens mij klein, maar groot kan ook)
¨ X-acto mesje
¨ Een pen
¨ Een Naald
¨ Verf
¨ Kwastjes
¨ Een kommetje (voor de inhoud van het ei)
¨ Doosjes of lint om het ei mee te decoreren.

 Stap 1. Maak met een naaldje 2 gaatjes in het ei, onder en boven. Je kunt dan de inhoud uit het ei blazen. Blaas door één van de gaatjes en vang de inhoud op in een kommetje. Zorg ervoor dat het gaatje waar de inhoud doorheen moet wat groter maakt, want dan past het papiertje er later beter doorheen. Het blaasgaatje kan prima kleiner zijn.


Stap 2. Verf het eitje en laat het drogen.

Stap 3. Schrijf een leuke tekst op een papiertje en rol dit papiertje zo dun mogelijk op. Stop het papiertje in het eitje door hem door het gat te schuiven. Wees wel voorzichtig dat je niet te hard drukt, want dan heb je kans dat het eitje breekt.

Stap 4. Stop het eitje in een doosje of doe er een leuk lintje omheen.


 Canvas idee


Hartstikke leuk, snel te maken en ook zo schattig.

Wat heb je nodig?

¨ Een canvasdoek
¨ Verf in de gewenste kleur en wit
¨ Een sjabloon van een leuk konijn, te vinden op internet of van bijvoorbeeld the Silhouette Store. (het sjabloon links onderin)
¨ Een Naald
¨ Witte wol of garen
¨ Leuk kleurtje draad
¨ Scrapbook papier 
¨ Schaar en een x-acto mesje
¨ Dubbelzijdig tape
¨ Kwast of roller
¨ Karton
¨ Optioneel: een lijmpistool

Stap 1. Teken je sjabloon over of print het uit. Ik weet niet goed of het sjabloon dat gebruikt is ook op het doek is geplakt. Zorg er in ieder geval voor dat je het sjabloon goed op het doek drukt zodat de verf er niet onder kan komen. 
Misschien is het een idee om het sjabloon vast te plakken met dubbelzijdige tape of plakband dat je eventjes dubbel plakt.

Stap 2. Verf de rest van het doek in de gewenste kleur. Verwijder dan het sjabloon van het doek en werk zo nodig het sjabloon bij met witte verf.

Stap 3. Maak het staartje, een pom pom, van het konijn met witte wol of witte garen. Maak eerst met behulp van een kopje en een pen of potlood  2 rondjes op een stuk karton. Knip of snij deze uit. Daarna maak je in het midden een gat. Draai vervolgens het wol om het kartonnetje heen zoals op de foto. Hoe meer wol je eromheen draait, hoe dikker je pom pom wordt. Zie de foto's voor een tutorial.

Knip vervolgens met een schaar langs de zijkant tussen de twee kartonnetjes.


Trek de kartonnetjes een beetje uit elkaar en bind een touwtje om het midden van de pom pom. Knip eventueel de touwtjes nog bij. Trek de kartonnen er daarna tussenweg.


Stap 4. Snij met een x-acto mesje een klein spleetje op de plek waar je het staartje wilt hebben. Trek vervolgens wat draadjes van de staart door het doek totdat de staart blijft zitten. Een ander alternatief is het staartje met een lijmpistool vastlijmen op het doek.


Stap 5. Knip van scrapbook papier nog een paar leuke driehoekjes (vlaggetjes) uit en plak die vast aan een leuk draadje. Plak daarna de vlaggetjes met dubbelzijdig tape op het doek. Ook is het handig om het touw aan de achterkant van het doek vast te lijmen of vast te plakken.

Dat waren een paar leuke DIY's die ik tegen kwam op internet. Maar er zijn zoveel meer leuke DIY's te vinden. Voor de volgende keer zal ik op tijd beginnen met het opzoeken van leuke ideetjes zodat ik ze eventueel ook zelf kan maken. 

Laat me eventjes weten wat je van deze ideetjes vind als je tijd hebt. Hebben jullie nog leuke plannen voor Pasen?

Reacties

Populaire posts