Het verhaal achter Singles' Day 👫

Het is vandaag Singles' Day.
Had je er nog nooit van gehoord? Ik kwam er vanochtend pas achter toen ik het op Social Media voorbij zag komen. Tegenwoordig lijkt het alsof voor alles een speciale dag gecreëerd wordt.. Maar goed, waar komt Singles Day nou eigenlijk vandaan?

Deze dag werd voor het eerst in 1990 gevierd op verschillende universiteiten in Nanjing, een grote stad in het oosten van China. Singles' Day is officieel in 1993 geïntroduceerd door de Nanjing University en kreeg de naam vanwege de datum 11 - 11 en dus de vier enen (Singles). 

Oorspronkelijk werd het ook wel Bachelors' Day genoemd en werd het alleen gevierd door single mannen/jongens samen met hun single vrienden. Nu wordt het gevierd door zowel mannen als vrouwen en worden er blinddate feesten gegeven om iemand te vinden, zodat je gedag kunt zeggen tegen je bestaan als single. Zelfs de universiteiten gingen speciale programma's organiseren op deze dagen, omdat zij vonden dat alleenstaande studenten meer klaagden en een zelfspottenden houding aannamen. Voor de scholen was het dus een manier om van deze negatieve studenten af te komen.


Voor het ontbijt is het gebruikelijk voor de mensen in Nanjing (en waarschijnlijk elders in China) die deze dag vieren om vier gefrituurde deeg stokjes (Youtiao's), en één bapao te eten, omdat de stokjes symbool staan voor de vier enen en de bapao als middelste punt (zie foto).

Youtiao's
In 2011 nam deze dag een grotere wending aan, omdat het die dag niet om vier maar zes enen ging. Sindsdien wordt de dag ook gebruikt door verliefde stellen om hun ware te laten weten hoeveel ze van hem of haar houden. Ook wordt er sinds 2011 is deze dag ook commercieel interessant geworden en zijn bedrijven, restaurants en (online) shops ook reclame gaan maken.


Grappig om te weten waarom zo'n dag nou eigenlijk  ontstaan is en wat er eigenlijk mee gevierd werd. Persoonlijk heb ik altijd iets met de tijd 22:22. Als je namelijk de eerste tweetjes omdraait vormen beide tweeën een hartje en krijg je dus ... . En van daaruit vond ik de tijd 11:11 ook steeds specialer, maar ik had nog nooit stil gestaan bij 11 november.Wat vinden jullie van deze dag? En zijn jullie een happy of unhappy single of zijn jullie blij met de relatie die je hebt?Laat het eventjes weten in een comment :D


Je kunt me volgen op:

Reacties

Populaire posts