Groenten recept // Geschikt voor pasta, aardappel & granenDit recept is erg makkelijk en kun je combineren met elke warme maaltijd. Of het nou pasta is, gepofte aardappel, rijst of andere granen. Door er tempeh, tofu of bonen doorheen te doen, voeg je ook nog een goede bron van eiwit toe. Het is een makkelijk recept, ideaal voor studenten en prepdagen. Of als je niet van koken houdt.Wat heb je nodig?
 1 zak roerbrakgroenten
 Tempeh, tofu of bonen naar keuze
 Komijnzaad
 Paprikapoeder
 Kerriepoeder
 Chilipoeder Tomatenpuree
 Producten om het mee te serveren zoals granen of aardappel Edelgistvlokken
♦ Edelgistvlokken

 Roerbak, stoom of kook de groenten zo’n tien minuten. Roer de groenten regelmatig door. Dit hoeft niet als je stoomt. Als je ze kookt of roerbakt, zorg dan dat je na de tien minuten het meeste water afgiet en doe de groenten terug in de pan.

 Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en roer ook nu regelmatig de groenten door. Snijd de tempeh alvast in blokjes of kruim het als gehakt. Gebruik je liever bonen, was ze dan goed of zorg dat je je eigen bonen op tijd gekookt hebt.

 Voeg als laatste de tempeh, tofu of bonen toe en laat de groenten nog zo’n tien tot vijftien minuten op laag tot middelhoog vuur pruttelen.

Serveer de groenten met pasta, gepofte aardappel, aardappel frietjes, rijst, quinoa, couscous of met wat anders wat je lekker vindt. Vergeet de groenten niet te bestrooien met edelgistvlokken.


Like mijn pagina op Facebook en op Bloglovin om op de hoogte gehouden te worden. Op mijn Instagram en Tumblr plaats ik meestal veganfood pictures.

Reacties

Populaire posts